Fesztiválok a szomszédban (világsztárokkal) – Szállást akár nálunk is foglalhatsz

Szombathely legnagyobb fesztiváljára, a Savarai karneválra ugyan minden szobánk elkelt, ez viszont nem azt jelenti, hogy a nagyszabású nyári rendezvények iránt érdeklődőknek nem érdemes hozzánk ellátogatni. A környéken, a határ másik oldalán, Burgenlandban ugyanis több nagyszabású fesztivál is lesz a következő hónapokban.

Pár nap múlva, június 13-án kezdődik például Nickelsdorf-ban a Nova Rock, ahol olyan együttesek lépnek fel, mint a Slipknot, a Slayer, a Smashing pumpkins, a Papa Roach, a Slash, a Sum 41, a Ska-P vagy a Pendulum. Részletek itt. 

Kicsit távolabb, de ugyancsak Burgenlandban lesz a Groove Quake. Eisenstadtban, az Esterházy kastély parkjában tartják ezt a jazz-es, groove-os fesztivált. Ahol többek között a Thievery Corporation is fellép. Másnap pedig ugyanitt indul a Lovely Days fesztivál. Ahol még a Nazareth is színpadra lép. Részletek itt.

Aztán ott van Wiesen. Itt több zenei fesztivál is lesz a nyáron. Július 18-án például egy több napos Drum and Bass buli kezdődik és egészen július 21-éig tart. Ez a Heyfield. Olyan előadók lépnek itt fel, mint a High Contrast, az Aphrodite, az Ed Rush. A részletek itt. Ez a stílus kedvelőinek valószínűleg meglehetősen vonzó program.

Augusztus elején ugyanitt reggae fesztivál lesz. A One love-on fellép Lee “Scratch” Perry, a Skatalites és az Anthony B is – sok más előadó mellett. Az igencsak erősnek ígérkező zenei program augusztus 2-án és 3-án lesz. Jegyek itt.

festival-Szombathely-szállás

Egy héttel később, augusztus 9-én is 10-én tartják a Picture on-t Bildein-ben, ahol a Manfred Mann’s Earth Band, a Dub FX, és még a Clawfinger is fellép. Igaz, egyes értesülések szerint a jegyek már elkeltek, de azért érdemes ennek utánajárni. A program és a részletek itt.  Bildein Szombathelytől egyébként csak pár kilométer.

Végül nem mehetünk el szó nélkül a bécsi Donauinsel Fesztivál mellett sem. Ez június 21-én kezdődik és június 23-áig tart. Amiért pedig mindenképpen meg szerettük volna említeni: ez egy olyan ingyenes fesztivál, ahol több, manapság igencsak felkapott nemzetközi előadó is fellép. Óriási buli, és tőlünk csak másfél óra.

Ahogy a fenti fesztiválok meglátogatását, úgy ezt a bécsi programot is összekötheted akár egy szombathelyi lazítással. Mi várunk.