Szabadtéri színházi előadások a könyéken – Ezért is érdemes ellátogatni hozzánk

Amikor nyaralni megyünk, rendszerint olyan programokon szeretnénk részt venni, amilyeneken egész évben nincs alkalmunk. És ez a szórakozás minden területére kiterjed. Még a kulturálódásra is. Vagyis szeretünk mondjuk éjszaka múzeumba menni vagy szabadtéri színházi előadásokat megnézni. Vas megye ez utóbbi szempontjából is szerencsésnek mondhatja magát.

Nyaranta ugyanis számos településen tartanak színházi programokat. Szombathelyen, Kőszegen, Sárváron és még az Őrségben is színpadra lépnek a sokszor neves színészekből álló “nyári társulatok”. Szombathelyen például augusztusban Karneválszínház lesz. Ami a Savaria Történelmi Karneválhoz köthető évtizedes hagyomány. Évek óta készül Szombathelyen nyári előadássorozattal a Jordán Tamás vezette Weöres Sándor Színház. Az idén “A főnök meg én meg a főnök” című darabot viszik színpadra. Minderről részletek itt.

Aztán ott vannak az Iseumi Játékok is. A Savaria Szimfonikus Zenekar nyári opera előadásait a 2 ezer éve épült, mára eredeti állapotába visszaállított szombathelyi Isis szentély előtt felállított színpadon adják elő. A program itt.

3175n

Szombathelytől egy kicsit eltávolodva: Kőszegen mondhatni egész nyáron színi előadásokat tartanak a Jurisics-vár udvarán. Találó a szlogenjük is: “Színre visszük a nyarat.” Szerintünk mindenképpen érdemes átböngészned a teljes programot.A jegyekre csapj le azonnal! A tapasztalatok szerint rendkívül hamar elkelnek a belépők.

Érdemes ránézned továbbá a sárvári Nádasdy-vár nyári programjaira is. Ugyanis itt is lesz várszínház előadás. Itt július 18-án adják elő a Huzatos ház című darabot.

És ha már nyári színi előadások és Vas megye, mindenképpen meg kell említenünk a Szarvas József színművészhez köthető viszáki Kaszás Attila Pajta Színházat és Galériát. Hiszen itt megint egy olyan környezetben nézhetünk meg remek színpadi produkciókat, amilyenre a hétköznapokban ritkán van lehetőségünk. A részletes programot itt találod.

A Garda Hotel szombathelyi szálláslehetőségiet pedig itt. Válassz a környék “nyári társulatainak” előadásai közül, és foglalj szobát nálunk! Tedd élménnyé a nyarat extra programokkal!

Fotó: Kőszegi Várszínház