A mikrovakáció az új ezredfordulós trend?

A hosszú és kényelmes vakációk kora lejárt, legalábbis az Y és Z generáció számára.

Az idősebb generációk ugyan még mindig igénylik a hosszú, akár több hetes vakációt is, de nem árulunk el nagy titok azzal, ha kimondjuk, a 40 év alattiak már nehézkesen jutnak el hosszabb nyaralásra.

Nem az utazás tényével van a probléma, mert habár utazni szeretnek, sokszor ez mégsem opció számukra. Oka ennek legfőképp a sok munka, a rohanó életmódjukból fakadó stressz, és sokan az anyagiak miatt sem engedik meg maguknak.

Erre kínál megoldást a mikrovakáció, ami ezekben a körökben igencsak népszerű nyaralási forma lett manapság.

 De mit is jelent pontosan a mikrovakáció? 

 Ezek a rövid kis vakációk gyakorlatilag olyanok, mint a hosszú hétvégék. Költséghatékonyak, ám de mégis pihentetőek.

Azoknak jelent kiváló lehetőséget a feltöltődésre, akik nem akarnak éven át – vagy akár több éven keresztül is- egy nagy nyaralásra spórolni, és inkább választják a több, de rövidebb pihenéseket.

Legnagyobb előnye, hogy ha okosan használja fel az ember a hétvégéket, akkor rövid idő alatt sok új helyre is el lehet jutni.

Az Allianz Global szerint tavaly az amerikaiak 57 százalék nem volt négy éjszakánál hosszabb nyaraláson. Közel 30 százalékuk pedig azt nyilatkozta, hogy évente legalább háromszor eljut ilyen rövidebb kis mikronyaralásra.  Az Y és Z generáció 72 százaléka mondta azt, hogy rövidebb pihenéseken vettek csupán részt.

A felmérésből az is kiderül, hogy ezek a nyaralások tehát 3-4 naposak általában.

Sokaknak így esik jobban, így képesek a leghatékonyabban levezényelni ezt az időszakot, összehangolva a munkájukkal és az egyéb teendőikkel.

A felmérésből kiderült, hogy a költséghatékonyság mellett ennek a nyaralási formának egy másik nagy előnye az, hogy általa növekszik a hazai helyszínek iránti érdeklődés, hisz rövid időre távolabbi helyekre utazni nem érdemes, hogy ne maga az utazás vegye el az időt a pihenés elől.

Az, hogy kinek melyik utazási típus válik be, azt döntse el mindenki maga, egy biztos: akár hosszabb, akár rövidebb a nyaralásra szánt idő, semmiképp se hagyjuk ki egy évben sem. Az utazás egészségvédő hatása ma már vitathatatlan, testi és lelki feltöltődésünk egyik fontos záloga, így hát itt a nyár, irány csomagolni!

Várunk a Gardában!