Adventi vásárok a “szomszédban” – Ha Szombathelyre jössz, ezekre az osztrák településekre is látogass el!

A szombathelyi adventi vásár is lenyűgöző, de ha igazán különleges ünnepi hangulatra vágysz, a határmenti osztrák kistelepülések vásárait is látogasd meg! Szállj meg a Gardában, és kirándulj el valamelyik szomszédos településre! Vagy akár többre is.

Burgenlandban ugyanis szinte egymást érik az adventi vásárok. Mindjárt a kőszegi határátkelő után, Lékán, a kastélyban is ünnepi hangulat vár. Kézműves termékek, középkori hangulat. Lenyűgöző a hely. Télen, ünnepi díszben különösen. 

GlitzernderAdvent

Hasonlóan hangulatos az adventi vásár Kobersdorf-ban is. Ha már vár… Itt is a helyi kastélyban hangolódhatunk az ünnepre. Természetesen forralt borral, karácsonyi zenével és kézműves termékekkel. Fotók és a programok itt.

Ajánljuk továbbá figyelmetekbe a lackenbachi kastélyt is. Itt található ugyanis Burgenland legnagyobb élő karácsonyfája. A lackenbachi vásárban több, mint 50 kiállító – kézműves termékekkel, forralt borral, punccsal, sült gesztenyével – várja a településre érkezőket. Nem kis vásárról van szó.

adventmarkt-bad-tatzmannsdorf

Érdemes továbbá feltérképezni Bad Tatzmannsdorf karácsonyi piacát is. Részben azért, mert itt még fürdőzéssel is összeköthetjük az adventi programot. A településen ugyanis egy meglehetősen népszerű wellness komplexum is található.

Weihnachtsmarkt-Heiligenbrunn05-2

Végül, ha teheted, látogass el Heiligenbrunn-ba is. Csak fél óra autóút Szombathelyről. Itt a szőlőhegyen lévő pincesoron tartják az adventi vásárt. Extra helyszín, különleges hangulat. Ne hagyd ki

De ez csak pár adventi vásár a környékről. Ahogy a bevezetőben is említettük, Ausztriában szinte minden településen szerveznek kisebb-nagyobb ünnepi programot.

Amire viszont figyelni kell, hogy ezek közül van, ami csak egy-egy hétvégén át tart. Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik vásár pontosan mikor lesz, ezen az oldalon kiderítheted.

Ha pedig megvan az ideális program és már csak szállást keresel, mi segítünk. Foglalj szobát a Gardában! Amennyiben döntöttél, foglalni itt tudsz.