Hogyan teheted télies hangulatúvá a “gardás” kikapcsolódást?

Ha esik a hó, nagyon nem kell extra dolgokra gondolni. Csak átsétálsz a szállodánk melletti Emlékműhöz, és már kezdődhet is a szánkózás. Itt található ugyanis Szombathely szánkózó dombja. Ahol egyébként tartós hideg esetén hóágyúk is üzemelnek. Szóval télies időben biztosan van lehetőség jó minőségű havon való csúszkálásra. 

Szánkózás-Szombathely

Aztán a másik télies kikapcsolódási lehetőség a korcsolyázás. Ehhez szintén csak pár száz métert kell sétálni a szállodánktól. A városi jégpálya a szombathelyi csónakázó tó mellett található. Itt természetesen korcsolya bérlésére is van lehetőség. De nem csak itt tudsz korizni Szombathelyen. A város főterén az adventi időszakban egy ideiglenes korcsolyapálya is üzemel. Gyerekekkel akár itt csúszkálhattok egyet. Két teázás, forraltborozás között. Vagy mondjuk az “óriáskerekezés” előtt, esetleg utána.

De nem csak “télies” programokkal tehetjük télies hangulatúvá a kikapcsolódást.

Akár szaunázással is. A szombathelyi fedett uszodában erre is van lehetőség. Tőlünk ez is csak pár méter. Úgyhogy szerintünk a fürdőruhát is érdemes bekészíteni a csomagba. Illetve a túrázós felszerelést is. A szombathelyi parkerdő ugyanis télen is remek hely. Kicsit kiszellőztetni a fejünket a hétköznapi gondoktól, ideális helyszín. Főleg, ha behavazódik az erdő. Nagyon hangulatos. 

És ha már hangulat. A téli kikapcsolódás csúcsa lehet, ha a szállodánk kandallója előtt lazítasz egy kicsit. Egy esti forraltborozás, teázás, talán egy pizzázás biztosan meghozza a téli hangulatot. 

Ha kedvet kaptál, szobát még tudsz foglalni a télre. Várunk Szombathelyen, a Garda Hotelben. Klikk ide, ha kíváncsi lennél a részletekre!