Az Írott-kőtől a Gardáig – Ha szeretsz túrázni, ez a tipp érdekelni fog

Azt tudtad, hogy a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonala a szállodánk mellett vezet. Legalábbis a pecsételőpont a tőlünk párszáz méterre lévő Parkeredei Büfénél található.

Ez a Kéktúra nem pont az a Kéktúra

Ez a Szombathelyet is érintő túraút az úgynevezett Országos Kékkör egyik útvonala. Ami egészen pontosan a Vas megyei Írott-kő kilátót (Kőszegi hegy) és a Tolna megyei Szekszárdot köti össze. A hossza 541 kilométer. A túraút persze itt nem ér véget. Szekszárdtól egészen Hollóházáig vezet egy másik szakasz, de ez már az Alföldi Kéktúra. Itt, mármint Hollóházán kapcsolódik a déli szakasz a klasszikus Kéktúra útvonalhoz, és így lesz meg a kör, az a bizonyos Országos Kékkör. Mutatjuk a térképen is.

Írott-kő -» Szekszárd -» Hollóháza -» Írott-kő

okk_terkep

 

Forrás: Kéktúra.hu

 

Szóval ha érzel magadban egy kis erőt ahhoz, hogy az Országos Kékkörből teljesíts egy-két szakaszt, azt akár egy, Szombathely környékén eltöltött hétvége keretében is megteheted.

Elindulhatsz mondjuk az Írott-kőről Szombathelyre. Ezzel meg is van az első két szakasz, ami nagyjából 30 kilométer. Ezután jöhet egy kis pihenés. Mielőtt továbbindulnál, tölts el egy éjszakát a Garda Hotelben és másnap, egy kiadós alvás után, reggelivel feltankolva irány Ják és Egyházasrádóc. Ami egy újabb 20 kilométeres rész az Országos Kékkörből.

Ezzel már el is érte az 50 kilométert a teljesített táv hossza – Egy hétvégi programnak szerintünk kiváló. Hiking Boot on Google Android 10.0

Aztán egy kis regenerálódás után jöhet a következő rész. :) Egyházasrádócról már az Őrségbe, Őriszenpéterre vezet az út. Itt túrázni megintcsak remek élmény… De ez legyen a következő kihívás.

Couple trekking together

Amennyiben te is szeretsz kirándulni, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra neked is egy remek kihívás lesz. Mi csak biztatni tudunk arra, hogy belevágj.

Ha pedig megvan az elhatározás, kitűzted az időpontot, foglald le a szállást nálunk! Fontos, hogy mi kutyabarát szálloda vagyunk. Szóval, ha netán a kutyával együtt túráznátok, akkor is szívesen látunk benneteket.

Jön a tavasz, kirándulásra fel! Kényelmes ággyal, étellel, itallal várunk a Gardában, ha megpihennél bármelyik felénk vezető túraszakasz teljesítésekor.