Mesekönyv Szombathelyről – Ha gyerekekkel jöttök hozzánk, ezt mindenképpen szerezzétek be

Ha a gyerekekkel jöttök Szombathelyre, a városról készült mesekönyvet nektek is érdemes beszerezni. Ebben ugyanis egy rajzolt figura, Fülöp, a strucc kalauzolja végig az olvasót az egyes nevezetességeken. A mese remekül átadja a kicsiknek, hogy mit érdemes tudni Szombathelyről. De miért pont erre a madárra esett a szerző választása?

Mert a strucc Vas megye címerállata. A történet szerint ezt személyesíti meg Fülöp, aki Szombathely nevezetességeit, múzemuait, látnivalóit végigjárva deríti ki, hogy miért pont ő került a címerre.

mesekony-szombathely-latnivalok

A Szombathelyi Televíziónak (SZTV) Kőszegi-Arbeiter Anita meseíró elmondta: Fülöp a Savaria Múzeumba megérkezve megtudja például, hogy mit mesélnek a régi római kövek. A Fő téren James Joyce-tól kap útbaigazítást, az Iseumban találkozik az íbisz madárral, aki el is irányítja őt a levéltárba. Ahol aztán ki is derült, hogy miért pont ő szerepel a címeren. Majd a  Megyeháza homlokzatán jól meg is nézi magát – derült ki a televízió műsorában.

Amiből egyébként még azt is megtudhattuk, hogy a meséhez Tarr Andrea grafikus készítette az illusztrációt. Illetve tájékoztattak arról is, hogy a könyvet május 10-én a Facebook-on mutatják be. Ezt követően pedig első körben e-könyv formában lesz beszerezhető – hogy hol, azt természetesen közöljük majd. Nyáron pedig már nyomtatásban is megjelenik a mesekönyv. Aminek minden eladott példányának árából 500 forintot a Markusovszky-kórház javára juttatnak el.

A kötetet óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánlja a szerző. Aki az SZTV műsorában azt is elárulta, hogy Fülöp kalandjai a tervek szerint folytatódnak, a Savaria Karneválról is készül majd hasonlóan “mesés” kiadvány.