Fix látnivalók, amiket nem hagy ki a hozzánk érkezők többsége

Egyre több, kikapcsolódási céllal érkező családos vendég jön a Garda Hotelbe. Az idei nyáron jelentősen megnövekedett az egyéni utazók száma. Azt tapasztaljuk, hogy egyre vonzóbb program a környékbeli látnivalók felfedezése. A kőszegi attrakcióké különösen. A határ menti kisváros meglátogatása szinte mindenkinél fix program.

Persze Szombathelyen belül is keresnek és találnak is látnivalókat a vendégek

A Fő tér és annak környéke, az Iseum, a jelenleg koncertteremként működő egykori zsinagóga mind-mind szerepel a legtöbbek szombathelyi bakancslistáján. Ahogy a Garda Hotelhez közeli strandok is. Igen, mert hogy kettő strand is található a szállodánk szomszédságában. A fedett uszoda termálvizes strandja és a csónakázó tó melletti, számos medencével és csúszdával rendelkező Tófürdő is csak pár lépés tőlünk.

Ami pedig a távolabbi kikapcsolódási lehetőségeket illeti: a fent említett kőszegi látnivalók mellett a Gyöngyösfaluban található Holdfényliget Kalandpark is népszerű, de az aktívabb családok szívesen iktatnak be a programba Vas hegyi, szőlőültetvények között vezető biciklitúrát is. Meg persze az eMonsteRollerek kibérlése is elmaradhatatlan a legtöbbeknél. Sőt, van, aki az elektromos rollerezést a városnézéssel is összeköti. Szerintünk egyébként nagyon helyesen. Így ugyanis még nagyobb élmény a látnivalók felfedezése. Próbáld ki te is!

Ausztria?

A más bejegyzésekben már ajánlott, Ausztriában található látnivalók irán viszont most visszafogott az érdeklődés. Legalábbis mi azt látjuk, hogy akik hozzánk érkeznek, nem szívesen mennek át a határ túloldalára. Tartva attól, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedések miatt esetleg kötelezően karanténba kell vonulniuk. Ez a félelem egyébként alaptalan. Vannak ugyan szigorítások Ausztriában, de a Magyarországra visszatérőknek jelenleg nem kell karanténba menniük. Vagyis az élménygyűjtést ez biztosan nem akadályozza majd.

Ha bizonytalan lennél a szomszédban lévő aktuális koronavírus-helyzet tekintetében, bátran érdeklődj a recepciónkon.

Amennyiben szabad a pálya és jó az idő, a rohonci és a burgi tavi fürdőhelyeket mindenképpen keresd fel. Vagy kirándulj el a múltkor ajánlott Weinblick kilátóhoz. Innen – kis túlzással – egész Burgendlandot belátni. 

Amennyiben még több, szombathelyi, Szombathely környéki programötletre lennél kíváncsi, nyugodtan kérdezz a kollégáinktól. De a blogunk átböngészése után is biztosan találsz még neked való tippeket. Ehhez katt ide! Ha pedig már eldőlt, hogy Szombathelyre jössz és itt keresel szállást, a mi szállásfogalónkat itt éred el.

Fotó: Kőszeg.hu/Kiss András