Ha ősz, akkor szőlőültetvények között vezető bringatúra – Szombathely környékén erre is van lehetőséged

Nálunk, a Gardában is ez a jellemző. Az ősszel hozzánk érkezők többsége is biciklire ül, és a szőlőültetvények felé veszi az irányt. Igen, merthogy a közelben ilyen opció is van. Nem is kell sokat menni, hogy hangulatos szőlőültetvények között kanyargó úton találjuk magunkat. 

Vehetjük az irány mondjuk a szomszédos Burgenland felé. Egy nemrég postolt bejegyzésünk ehhez adhat extra tippeket. A Weinblick meglátogatása például neked is biztosan szimpatikus program lesz. És ha már Burgenland és bor, kóstold meg a térség borát, az uhudlert.

Eisenberg2

Eisenberg – Burgenland

Ha pedig a Vashegy környékére vezet az utad – a Garda Hoteltől mindössze 20 kilométer -, a kékfrankosból kell kortyolni párat. A vaskeresztesi kékfrankos ugyanis egyre népszerűbb. Persze nem csak akkor érdemes erre kalandoznod, ha bort kóstolnál. Ha csak szimplán az jön be, hogy a szőlőtőkék mentén vezető úton kerekezel, ez a hely tetszeni fog. Felsőcsatár, Vaskeresztes környéke igazán hangulatos vidék.

vashegy

Vashegy – forrás: Vasmegye.hu

Ahogy Kőszeg, Bozsok és az itteni szőlőültetvények környezete is. Különösen szép a Kálvária templom melletti szőlős rész. A mellékelt képen is ezt látod. Olyan, mintha valamilyen toszkán vidéket ábrázolna… Pedig ez a hely itt van Szombathelytől pár kilométerre.

74b94638-2

Kőszeg

Szerintünk érdemes ellátogatni ide. Meg persze kóstolni is. De azt már akár a Kőszeg belvárosában lévő hangulatos borozókban is megteheted. 

Szóval ha ősszel jössz hozzánk, a közeli szőlőültetvényeket szinte kötelező meglátogatnod. Lehetőleg két keréken. Ha a bringa otthon maradt volna, nem gond. Természetesen a Garda Hotelben tudsz majd bérelni.

Hogy tetszik a programötlet?

Amennyiben kedvet kaptál egy szombathelyi, Szombathely környéki kikapcsolódásra, a Garda Hotelben itt tudsz szállást foglalni.

Már nagyon várunk!