Hosszú hétvégék 2021-ben – Tavasszal három extra pihenőnap is vár ránk

Ha hozzánk hasonlóan te is optimistán állsz 2021-hez, és utazni, új dolgokat megismerni is szeretsz, valószínűleg kíváncsi vagy arra, hogy mikor és mennyi hosszú hétvége lesz az idén. Az évindító postunkban összegyűjtöttük ezt neked. 

A tavasz egészen jónak ígérkezik. Ha a koronavírus-járvány engedi, ebben az évszakban három alkalmunk is lesz hosszú hétvégés lazításra. Az első március 15-éhez kapcsolódik. Az ünnep ugyanis hétfőre esik, ezáltal három naposra nyúlik a hétvége. Aztán nem sokkal később jön a húsvét. Április 2-ától számítva négy napos lesz az ünnep. És ezzel még mindig nincs vége a tavaszi hosszú hétvégéknek. Igaz, május 1-je az idén nem ad ki hosszú hétvégét, de a pünkösd természetesen igen. Ami 2021-ben tavaszi időpontra esik, egészen pontosan május 24-ére.

Happy tourists couple holding map

A tavasz tehát egészen jónak ígérkezik

A nyár viszont nem ígér túl sok extra pihenőt. Egyedül augusztus 20-a ad ki hosszú hétvégét. Mivel az államalapítás ünnepe az idén péntekre esik, így a nyár végén egy három napos hosszú hétvégével számolhatunk.

Az őszi időszak szintén csak egyetlen hosszú hétvégét tartogat

Mivel október 23-a hétvégére esik, így ott nem lesz plusz pihenőnap. Viszont november 1-je már biztatóbb. Mindenszentek 2021-ben hétfői napra esik, így ott megint lesz lehetőség akár többnapos hétvégi kiruccanásra.

Végül nézzük az év végét

Mivel szentestes péntek, karácsony napja és másnapja hétvégére esik, így túl sok extra szabadság nem lesz. És ugyanez a helyzet a szilveszterrel is. 2022 január 1-je szombat, így hosszúra nem nyúlik a jövő év első hétvégéje sem.

Összességében nézve azért nem ígérkezik rossznak az év. A hosszú hétvégék számát tekintve legalábbis biztató az esztendő. Már csak a koronavírus-járvány terjedését kellene visszaszorítani, és mi is újra fogadhatnánk vendégeket. Amint az élet helyreállt, természetesen várunk Titeket a Gardában. Persze kérdés, kérés esetén elértek minket most is.