Óriáskerék, karácsonyi koncertek ismert előadókkal, koripálya, forralt bor… Ilyen lesz az adventi vásár Szombathelyen

Aki nem szombathelyi – és a vendégeink többsége nyilván nem az – valószínűleg nem tudja, hogy nálunk az idei adventi vásár egy kicsit extrább lesz, mint máshol. A Fő tér keleti részén ugyanis egy óriáskerék lesz felállítva.

Pontosabban már áll is. Működni viszont csak decembertől fog. De onnantól aztán folyamatosan. A tetejéről az egész várost belátni majd. Így a karácsonyi fényekbe öltöztetett Fő tér is egészen más perspektívából lesz megtekinthető majd. A szombathelyi óriáskerék azonban csak egy attrakció a sok közül. Lesz ugyanis a vásárban egy úgynevezett Dome is. Ami egy rendezvénygömb. Ebben különböző kulturális programokat tartanak, fellép például a Savaria Szimfonikus Zenekar. Jól hangzik… Ahogy az is, hogy ideiglenes korcsolyapálya is épül, meg körhinta is. 

Ferris wheel in a night park. entertainment in the park

fotó: illusztráció

Természetesen lesz adventi kirakodósor. Lehet forralt borozni, különféle finomságokat kóstolni. Mondjuk miközben az adventi koncerteket hallgatjuk. Merthogy zenei produkcióból is lesz bőven. Többek között fellép Takács Nikolas és Oláh Gergő is. 

Szóval szerintünk érdemes ellátogatni hozzánk egy-egy adventi hétvégére. Ha így tennél és a Garda Hotelben foglalsz szállást, még forralt bor kupont is adunk. Amit természetesen karácsonyi vásárban válthatsz majd be. 

Amennyiben kedvet kaptál ahhoz, hogy Szombathelyen hangolódj a karácsonyra, szobát itt tudsz foglalni. 

Ja, és van még egy tippünk. Szombathelytől mindössze másfél óra Bécs. Vagyis ha esetleg több napra is el tudsz szabadulni, tőlünk akár az osztrák fővárosba is elkirándulhatsz adventezni. Egyik nap bécs, másik nap a szombathelyi vásár… Így aztán tényleg tartalmas lesz karácsonyi hangolódós program. 

Amennyiben kíváncsi vagy szombathelyi advent részletes leírására az alábbiakban megtekintheted.

Adventi program Szombathely 2019