Támogatási programunk

MUTASD A SZÍVED!

Mutasd a szíved!

A Mutasd a szíved! kezdeményezés az átmenetileg vagy tartósan állami nevelésben élő gyermekek segítését célzó program. Ezek a gyerekek mélyszegénységben élnek, súlyos krízishelyzetbe kerültek, szüleik nem képesek vagy nem alkalmasak a róluk való gondoskodásra, sokukat bántalmazták, néhányan közülük szellemi vagy/és testi fogyatékkal élnek. Esélyeik egy egészséges, produktív, boldog életre igen csekélyek.
Ismert tény, hogy az állami nevelés korlátozott lehetőségekkel bír, így ezek a gyerekek nagy valószínűséggel nem ismerik a saját szűk környezetükön túli világot, lehetőségeket. Ezt szeretnénk megmutatni nekik.

Élményprogramokat szervezünk, de ez nem csak, sőt nem elsősorban azt jelenti, hogy a gyermek 1 hétig jól érzi magát. Olyan helyekre juthat el és olyan programokon vehet részt, amelyek – reményeink szerint – megmutatják neki, van miért tanulni, lehet máshogy élni.

A program a finanszírozás szempontjából – tudomásunk szerint – egyedülálló, tekintettel arra, hogy itt a támogatók nem utalnak pénzt semmilyen alapítvány bankszámlájára. Mindenki azt adja, amilye van. A szálloda szállást, a strand és múzeum belépőt, a cukrászda süteményt, a fuvarozó szállítást, az újságíró cikket, hogy minél többen megismerjék ezt a lehetőséget, és sorolhatnánk.

Célunk, hogy ez a rendszer bővüljön, növekedjen, szállodák, éttermek, színházak, mozik, strandok, múzeumok, stb. csatlakozzanak az egyik oldalon és minél több gyermekotthon a másik oldalon. Szombathely városa az általa üzemeltetett intézményekkel támogatni tervezi ezt a programot, az együttműködés részleteinek kidolgozását megkezdtük. Reméljük, hogy együttműködésünk sokak számára követendő példa lesz és így sok-sok gyermeket fog szebb élethez segíteni.

mutasd-a-szived

A tábor rövid összefoglalója: