Romantikus nyaralós program – Csillagles Szombathelyen

Milyen romantikus dolog az, amikor egy nyári éjszakán a párunkkal összebújva közösen nézzük a csillagos égboltot és csodálkozunk rá a világegyetem végtelenségére… Az ilyen pillanatok nagyon emlékezetesek. Főleg, ha minderre a nyaralás során kerül sor. Mondjuk Szombathelyen.

Igaz, kicsit alternatív randihelyszín, de szerintünk ha egy romantikus nyaralós programot szeretnétek, mindenképpen látogassatok el a szombathelyi csillagvizsgálóba. Hivatalos nevén az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatóriumba. Persze az étterem és a tóparti séta is jó, de azt lehet máshol is. Csillagvizsgálóba viszont ritkán jut el az ember. Igaz, Szombathelyen sem lehet minden éjjel így kémlelni csillagokat, csak bizonyos időpontokban van lehetőség minderre. De kis szerencsével a szombathelyi utazáskor pont lesz egy ilyen alkalom. A csillagvizsgáló honlapja szerint ugyanis havonta egyszer, az első negyed holdfázishoz legközelebbi péntek este nyilvános esti észlelést és tárlatvezetést tartanak. Ami ráadásul ingyenes és még regisztrálni sem kell. Ezen felül persze rendszeresen vannak extra események is, amikről az obszervatórium Facebook oldalán lehet tájékozódni. 

photo-1444703686981-a3abbc4d4fe3

A nem mindennapi, akár nyaralós programnak is beillő szombathelyi csillagles lehetőségéről egyébként nemrég az Index is írt. Ha ezt elovasnád, ide kell kattintanod.

Ha pedig valamiért nem jönne össze a romantikus program, alternatív csillaglest azért még tarthattok. A Garda Hotel melletti domb kiválóan alkalmas arra, hogy valamelyik nyári estén kiterítsetek egy plédet, összebújjatok a párotokkal és együtt, romantikusan szemléljétek a csillagokat.

Hogy tetszik az ötlet? Ha szívesen töltenél el pár napot Szombathelyen, szállást a Garda Hotelben tudsz foglalni. Ajánlatot itt kérhetsz.

 

A fotó illusztráció