Garda kaland! – Ülj elektromos rollerre, és irány valamelyik természetközeli strand!

Tavaly egyszer már foglalkoztunk a témával, de úgy tűnik, újra elő kell vennünk. Több okból is. Egyrészt azért, mert kétségtelenül megérkezett a nyár, másrészt több vendégünk is érdeklődik a postunk alapján arról, hogy merre is vannak azok a közeli osztrák tavak a környéken, ahol akár csobbanni is lehet.

Mi két tavat szoktunk ajánlani: az egyik a rohonci, a másik a burgi tó. Mindkettő rendkívül közel található a Garda Hotelhez. Konkrétan elektromos rollerrel is bátran elkirándulhatunk ezekhez a természetes strandokhoz. Rohoncra mindenképpen, a Szombathelytől való távolság ugyanis csak 20 kilométer. A Badesee Burg viszont már kicsit távolabb van. De nem jelentős a különbség, nagyjából 30 kilométer. Amit a tavakról érdemes még tudni: mindkét helyen kijelölt strand található, így belépőt is kell fizetni. De ne számítsunk túl nagy összegre. Mivel természetes strandokról van szó, a víz hőfoka alacsonyabb. Viszont kis kiterjedésű vízfelületről van szó, így nem ritka, hogy kánikulában 27 fokosra is melegszik a víz.

61366242_1289337784554415_2865895125247056203_n

Fotó: Instagram/_k.martina_

Persze nem csak burgenlandi tavakat ajánlunk nyári csobbanásra. Ahogy a bevezetőben már említett korábbi postunkban is írtuk, Vas megyében is számos természetközeli fürdőhely található. Főleg az Őrség környékén. A legismertebb talán a Vadása tó, de meg kell említenünk az idén megújult Szajki-tavak strandját is. Aztán ott van Döröske és a gersekaráti tó is. Igaz, ezek eMonsteRoller-rel már nem biztos, hogy megközelíthetőek, de a Garda Hoteltől autóval hamar odaérünk bármelyikhez. Térképen is mutatjuk, hogy melyik hol található.

Mindent összevetve: ha a Garda Hotelben szállsz meg és természetközeli strandolásra vágysz, illetve egy kis extra élményt is vinnél a programba, mi a rollerral megközelíthető burgenlandi tavakat javasoljuk.

A részletekről bátran érdeklődj a recepciónkon.