A Gardából bringával a Weinblick-hez – Innen kivételes a kilátás az osztrák szőlőültetvényekre

A Szombathely környéki programok közül rendszeresen ajánlunk osztrák látnivalókat. Az ősz közeledtével is ezt tesszük, most egy szőlőtőkék közötti kirándulásra invitálunk titeket. 

A tőlünk pár kilométerre lévő osztrák határt átlépve szinte azonnal idilli környezetben, szőlőbirtokokon találjuk magunkat. Ausztria Magyarország felőli része ugyanis egy bortermelő régió. Mivel Burgenland tartományban jóval több a napfény, mint más osztrák régiókban, ráadásul a tőlünk átnyúló dombok meredek lankáit igazán jó szögben éri a napfény, minden adott ahhoz, hogy jó borok készüljenek itt. Mondjuk az egyre népszerűbb Uhudler. Ami egy gyümölcsös, epres ízvilágú, többnyire cuvée bor. Érdemes ezt megkóstolni, ha mondjuk Eisenberg felé kirándulsz. 

Eisenberg2

Fotó: www.weinidylle.at/de/destinations/eisenberg/

De ha már itt jársz, ne csak kóstolj, hanem gyönyörködj is kicsit a burgenlandi szőlőültetvények látványában. Ehhez van is itt egy kiváló hely. Weinblick-nek hívják. Ami egy hegyi útról megközelíthető, szőlőtőkék fölé nyúló kilátó. Kivételes innen a látvány. Képzeld csak el, hogy itt álltok a pároddal, egy pohár borral a kezedben “hallgatjátok a csendet”, egyszerűen csak lazultok és élvezitek a kilátást, azaz a “view-t” – (vjút), ahogy manapság trendi mondani :).

Tetszik az ötlet? Ide kattintva virtuálisan is körbenézhetsz a Weinblick-ről. Ha pedig úgy döntöttél, hogy az élményt nektek is át kell élnetek, szállást itt tudtok foglalni. A Garda Hotel Eisenbergtől nagyjából 22 kilométerre található. Szóval tőlünk akár még egy szőlőültetvényes bringatúrára is indulhattok. A szállodában természetesen kerékpárt is tudtok bérelni.

Gyertek el hozzánk ősszel (is)!