Vas megyei futóversenyek az ősszel – Te melyiken indulnál?

A futóversenyeknek utánozhatatlan hangulata van. Sőt, már egy versenyre való készülés is egészen extra élmény. Ezzel talán minden hobbi és profi futó egyetért velünk. Szóval minden alkalmat igyekszünk megragadni arra, hogy másokat is biztassunk futóversenyen való részvételre. Vas megyei szálloda lévén pedig mi mást ajánlhatnánk, mint helyi futós programokat.

Most ezeket közül mutatjuk az őszieket.

Szeptember 14-én például Celldömölkön, a Ság hegyen lesz akadályfutó verseny. Ez a Vulcanrun, amit az idén rendeznek meg harmadik alkalommal. Részletek itt.

Egy héttel később Szombathelyen lesz hasonló verseny. A negyedik Savaria Legio Race-re szeptember 21-én kerül sor. A pontos kiírás itt érhető el.

Másnap, szeptember 22-én pedig a Schaeffler Savaria Futófesztivál lesz Szombathelyen. Ami már a hatodik a sorban. A versenyzők egyébként a Garda Hoteltől pár száz méterre haladnak el. Szóval a verseny központja sincs tőlünk messze. Részletek itt.

pexels-photo-2402777

A következő Vas megyei futóverseny a 27. Sárvárfürdő Félmaraton, ami október 5-én lesz. Igaz, kiírást még nem találtunk, de a futónaptár szerint az időpont már fix. Úgyhogy edzeni már lehet a versenyre, és szállást is nyugodtan foglalhattok – akár a Garda Hotelben.

Október közepén aztán jönnek a terepfutások. 13-án lesz például a 37. Írottkő futás a Kőszegi hegyen. Rajt 11-kor, a táv 18 kilométer, a szintkülönbség 650 méter. Szóval ide már kell egy kis edzettség.

Végül: az Őrségi Félmaraton október 19-én jön. Ami igazából nem is félmaraton :) Hivatalosan 23 kilométer a max. táv. Illetve nem csak ezen a távon várják az indulókat. A főként terepen zajló versenyen 11 és 5 kilométeres távon is indulhatsz. Nevezés, részletek itt.

Nagyjából ennyi, ami a következő két hónap Vas megyei futós programjait illeti. Ha valamelyikhez kedvet kaptál és távolabbról érkezel hozzánk, szállást természetesen nálunk is foglalhatsz. Ehhez ide kell kattintanod.