Ha a hosszú nyaralás helyett inkább a mikrovakációt választanád az idén

Belföldön utazunk és rövid időre megyünk nyaralni. A koronavírus-járvány miatt az idén pár napos vakációnál sokkal többet csak kevesen engedhetnek meg maguknak. Vagy azért, mert nem maradt túl sok szabadságuk, vagy azért, mert a családban valaki elveszítette a munkáját. Ez nem hangzik valami jól, de szerencsére egy jól szervezett hosszú hétvége is lehet hasonlóan nagy élmény, mint egy egyhetes vakáció. 

Mi legalábbis azt gondoljuk, hogy nem a nyaralás hossza adja az élményt. Hanem az, hogy mennyire tartalmas az eltöltött idő. Ehhez pedig csak egy kis kreativitás kell.

Ez a helyzet a “gardás” nyaralásokkal is. Ha egy kicsit kreatívabb vagy, óriási élmény lehet minden itt eltöltött perc.

Mondjuk a hagyományos sétálós városnézés helyett választhatod az elektromos rollerrel való “barangolást”. De a nyári fürdőzés sem kell, hogy feltétlenül egy klasszikus strandolás legyen. Mivel a Garda Hotel az osztrák határtól csak pár kilométerre található, akár azt is megteheted, hogy elkirándulsz valamelyik közeli burgenlandi tóhoz. Fél órás autózásnyira több természetes strandot is találsz.

tavak vas megyében

Aztán ott van az étkezés, mint élmény. A hotelhez közel találsz ugyan több menő éttermet, de nem feltétlenül kell hagyományos vacsorában gondolkodni a mikrovakáció alatt. Ha igazi élményeket szeretnél, szervezhetsz családi pikniket is. Mondjuk a Garda Hotel melletti tisztáson, domboldalon. Innen egészen kivételes a látvány. Naplementekor itt elkortyolni egy pohár bort, remek dolog.

És akkor még a közeli parkerdő felfedezését nem is említettük. Itt akár a “gardás” reggeli előttit megelőző hajnali futásra is sort keríthetsz. De ha szeretsz terepbringázni vagy hosszabb túrákat tenni, akkor is érdemes feltérképezni az itteni túrautakat. Különösen azt, ami a Krisztina-kilátóhoz vezet. Innen megcsoldálhatod szinte az egész Kőszegi hegyet.

Ja, és a házi kedvencedet se hagyd otthon! Az élményeket a kutyusok is megérdemlik…. A Garda természetesen kutyabarát szállás, szóval nálunk az se gond, ha a család minden tagja jön a mikrovakációra.

Mi már nagyon várunk Titeket!