A helybeli terepbringások egyik kedvenc helye lett a hotelünk melletti erdő

Többször említettük már, hogy a Garda Hotel mellett vezető úton haladva egyenesen a szombathelyi parkerdőbe juthatunk. Ahonnan aztán akár egészen Dozmatig, az ott megtalálható Krisztina-kilátóig eljuthatunk. De nem csak gyalog vagy futva, hanem például terepbringával is.

A napokban lettünk arra figyelmesek, hogy egyre több terepbringás használja ki az útvonal nyújtotta kalandos terepet. Amit teljes mértékben meg is értünk… Jobban belegondolva a parkerdő tényleg szuper mountain bike-os környezet. Vannak itt emelkedők, ösvények, továbbá erdő és mező is övezi az utat. Rendkívül változatos.

Szóval nem meglepő, hogy mindezt a környékbeli terepbringások is felfedezték maguknak. Az az érdekes, hogy csak most…

Ahogy az egy kis kutakodás után kiderült, az útvonal a Garda Hotel mellett vezet el és a szombathelyi parkerdőn át egészen az Életfa parkerdőig tart. Legalábbis az első szakasz. Itt van egy pihenőpont, nagyjából 10 kilométer után. Ami egyébként már Dozmat településhez tartozik, ahol a bevezetőben említett kilátó is található. Erről a helyről a Kőszegi hegy teljes magyarországi oldala látható. Nagyon szép. Ha nálunk jársz, erre mindenképpen kirándulj el.

Group of friends ride mountain bike in the forest together

Persze a bringások túrája itt általában nem ér véget. Innen egy kitáblázott útvonal vezet a Vashegyre. Egészen a felsőcsatári, vaskeresztesi szőlőbirtokokig. És általában itt a forduló. Vagyis aki nem aszfalton szeretne visszajutni Szombathelyre, az itt megfordul és ugyanazon az úton visszajut a városba.

A szőlőhegyen egyébként célszerű egy jót enni, bort kóstolni. Remek kis pincék és éttermek vannak itt.

Ami pedig a terep jellemzőit illeti: az egész túra nagyjából 40 kilométeres, bőven vannak szintkülönbségek az egyes szakaszok között és gyakorlatilag 90 százalékban terepen vezet. De az is változatos. Van, ahol kavicsos út halad az erdőben, de kell mezei terepen és erdei ösvényen is tekerni. Szóval egyáltalán nem meglepő, hogy a terepbringások odavannak az útvonalért.

Te is szívesen kerekeznél itt?

Ha szívesen túrázol erdőn, mezőn, szeretsz bringázni és Szombathelyre jössz, akár egy parkerdei kerékpártúrát is szervezhetsz. Tegyél így! Mi a szállást adjuk :) De akár még biciklit is kölcsönözhetsz a recepción.

Ha kedvet kaptál és már foglalnád is a szobát, itt megtehet.