Néhány, kerthelyiséggel rendelkező szombathelyi étterem

Ha a nyárra keresel szállást Szombathelyen, valószínűleg arra is kíváncsi vagy, hol tudsz majd  jókat enni a vakáció alatt a szálloda környezetében. Ha ez így van és a Garda Hotelt választod, ez a bejegyzés neked szól.

A szállodánk közelében több éttermet is találsz. Ráadásul mindegyik rendelkezik kerthelyiséggel is. Vannak, amelyek a városi csónakázó tóra néznek, egy pedig egy gyönyörű parkban található.

Ami pedig az ételkínálatot illeti: az utóbbi étteremben leginkább tradicionális ételek készülnek. Ha tehát oda vagy a magyaros fogásokért, a Május 1. étterem lesz az ideális választás. Vagy akkor, ha egy közeli menüzős helyet keresel a hétköznapi ebédhez. A vendéglátóhely tőlünk nagyjából 5 perc sétára található.

étterem-szombathely-szallas

Deck Bistro

De körülbelül ugyanennyit kell sétálni a Deck Bistro-ig is. Igaz, itt nem klasszikus kerthelyiség vár. A terasz sokkal helytállóbb kifejezés. Az étterem közvetlenül a szombathelyi csónakázó tó partján található. Sőt, valamennyire föléje is magasodik, így remek kilátás nyílik a vízre. Nyáron nagy élmény itt vacsorázni. És nem csak a látvány miatt, hanem az itt kínált modernebb ételkülönlegességek okán is.

szombathely-etterem

Tóvendéglő

Aztán ott van a Tóvendéglő is – ez a másik tóparti étterem a szálloda szomszédságában. Ahol nem csak az al’ a cart  kínálat remek. Az étteremben menüzni is lehet, vasárnap pedig még brunch-ot is tartanak.

Menüzni persze nem csak a Május 1-ben és a Tóvendéglőben tudsz.

A közeli Öreg Sam étteremben is adott erre a lehetőség. Turista menü legalábbis kérhető. Úgyhogy ha jó áron szeretnél jót enni, ez az étterem remek választás. A kis kerthelyiség nagyon hangulatos. Este különösen. Ha nálunk szállsz meg, egy nyáresti vacsorára mindenképpen nézz el ide.

Vagy inkább pizzát ennél?

Végül egy pizzéria, amit szintén nem szabad kihagynod, ha Szombathelyen tartózkodsz. És nem csak a helyben készült pizza miatt, hanem a kerthelyiség hangulata és a sörkínálat miatt sem. A szombathelyi Sörpatikában rengetegféle különleges sör közül választhatsz, akár a pizza mellé, de csak úgy nyári szomjoltáshoz is. A vendéglátóhely eldugott terasza remek helyszín, ha fiatalosabb közegben töltenétek el egy estét. Nyári bulik előtti bemelegítéshez vagy aktív nap utáni levezetéshez is ideális.

2fdb10d5

Sörpatika

Te melyiket választanád?

Amennyiben a szombathelyi nyaralásod alatt bármelyik helyi étteremmel kapcsolatban kérdésed lenne, étkezési lehetőséget keresel, bátran fordulj a recepciós kollégáinkhoz.

Ha pedig még csak most keresed a szállást és tőlünk is kérnél ajánlatot, azt ide kattintva teheted meg.