Négy ok, amiért célszerű legalább egy hosszú hétvégés kikapcsolódást beiktatni az őszre

Az egyik, hogy az iskolakezdés, a nyár utáni újbóli munkába állás és a feszített munkatempó az átlagnál jobban kimerít minket. De nem ez az egyetlen dolog, ami szeptember vége felé, októberben felébreszti bennünk a vágyat a hosszabb kikapcsolódás iránt. Az ősszel együtt megérkező változékonyabb időnek is nagy szerepe van abba, hogy az átalgnál többet gondolunk a kiadós relaxálásra. Nem kérdés: a borongós napok, a hűvösebb idő mind-mind hatással vannak a hangulatunkra.

Október környékére általában úgy érezzük, szükségünk van egy kis környezetváltozásra, arra, hogy kiszakadjunk kicsit a hétköznapokból

De azt se feledjük, hogy ősszel általában szabadság felhasználása nélkül is van lehetőségünk több napra elutazni. Ez idén sincs másként. Igaz, 2020-ban kettő helyett csak egy hosszú hétvége lesz – november 1-je ugyanis vasárnapra esik. De mivel október 23-a péntek, így ott “nyerünk” egy hosszabb pihenőt. Amit akár utazásra is fordíthatunk.

Mother with her little son and daughter in an autumn park

Végül ott van az okok között az előregondolkodás is… Mivel az év zárása, az ünnepi hajtás rengeteg energiát kíván tőlünk, célszerű extra kikapcsolódással felkészülni a decemberre. Hiszen ha nem vagyunk kipihentek, az ünnepekkel összefüggő kihívásokat sem tudjuk majd jól kezelni. Ezáltal az élmény sem biztos, hogy olyan lesz, mint amilyennek lennie kell… Fontos tehát, hogy az ősz közepén iktassunk be hosszabb pihenőidőszakokat. Lehetőleg olyan helyeken, ahol a test és a lélek is tud egy kicsit töltődni.

Ideális választás lehet ehhez mondjuk a szombathelyi Garda Hotel.

Hogy miért mondjuk ezt? A blogunk tematikus bejegyzései választ adnak. Olvass bele az ajánlóinkba és ha kedvet kaptál egy kis őszi kikapcsolódáshoz kérj ajánlatot. Mindezt akár online is megteheted. Ha szállást foglalnál Szombathelyen, ide kell kattintanod.