Karácsonyi hangulat van, vendégek viszont alig – Mi azért készülünk az ünnepre

Vendégeink ugyan alig vannak, a karácsonyi hangulatról mi ettől függetlenül nem mondtunk le. A szállodát ugyanúgy feldíszítettük, mint a korábbi években. A bejáratnál girlandok, a közösségi terünkben áll a karácsonyfa, a kandallóban a fa összekészítve és a karácsonyi zene is szól már…

Kár, hogy ebben a hangulatban csak pár vendéget tudunk részesíteni. Legalábbis élőben. Most sajnos máshogy nem megy a közös karácsonyi hangolódás, mint itt, az online térben.

IMG_5128

Hiányoztok.

Rossz érzés, hogy nem csörren a telefon, alig érdeklődik valaki a szálláslehetőségekről. Furcsa, hogy nincs pörgés. Hiányoznak a családok, a sportcsapatok, a turisták és a rokonlátogatásra érkezők… Most alig jön valaki.

Persze mi még most sem panaszkodhatunk, hiszen üzleti vendégeink szerencsére vannak. Ettől függetlenül rossz érzés, hogy az ünnepi élményeket, amivel készültünk volna, csak keveseknek tudjuk átadni.

IMG_5129

Az, amikor egy forralt borral teli csészében a kezedben a kandallónk mellett üldögélsz és közben szól a karácsonyi zene, az egészen remek érzés. Jó dolog télen felfedezni a város adventi vásárát, kirándulni egy nagyot a közeli a parkerdőben. Vagy épp korcsolyázni, esetleg szánkózni egy nagyot.

Ez most úgy tűnik, az idén kimarad…

De annyi baj legyen… A legfontosabb az egészség. Úgyhogy vigyázzunk egymásra! Az utazást be lehet pótolni bármikor. A koronavírus-járvány lecsengése után újra várunk titeket.