Ha igazán jó fagyit ennél Szombathelyen…

Ha valaki nyáron elutazik valahová, rendszerint megkóstolja a helyben készült fagyit. Ez egy olyan szokás, ami a legtöbbünkre jellemző. Csak sokszor az a gond, hogy nem tudjuk, hol lehet megkóstolni a helyiek kedvencét. Mi most ebben igyekszünk segíteni.

Próbáltuk összegyűjteni, hogy a Garda Hotel közelében milyen ismert, jó minőséget nyújtó fagyizó találhatók. Itt van mindjárt a csónakázó tó partján lévő Deck Bistro fagyizója, ahol a fagyi íze és a hely hangulata együtt igazán remek élményt nyújt. Aztán ott van a Haladás Stadiontól nem messze található Katica fagyizó, ahol nagyon krémes fagyi kapható. Ráadásul van gluténmentes változat is. Ez a szombathelyi fagyizó nagyjából 20 perc sétára van tőlünk. Negyed órányira van az egyetem főépülete mellett lévő Mango fagyizó, ahol az az extra, hogy a tölcsér egy kürtőskalács. Aztán ott van még a “tekerős fagyi”. Ezért lehet, hogy már eMonsteRollerra kell ülni, mert egy kicsit messze van tőlünk. De megéri, mert igazán finom itt a fagyi, és komoly adagot adnak. Amivel sajnos együtt jár, hogy szinte mindig nagy a sor. Végül érdemes felkeresni a város legrégebbi és talán leghíresebb cukrászdáját is. A Mészáros Cukrászdában kapható fagyi kivételes ízének és a hely hangulatának hírét biztosan Te is elmeséled majd otthon. Ide szintén érdemes bringával vagy eMonsteRollerral elindulni.

Persze a Fő téren is vannak fagyizók – nem is kevés -, ezeket is csak ajánlani tudjuk. De a fent említettek azok, amiket szerintünk semmiképpen nem szabad kihagyni, ha Szombathelyen jársz.

Íme, a gyűjtésünkről egy térkép is, hogy könnyebb legyen eligazodni. Ezen láthatod, hogy a Garda Hoteltől milyen távolságra van az adott fagyizó.

Itt pedig a bejegyzésben említett elektromos rollerekről, az eMonsteRollerekről olvashatsz infókat.