Extra fagyizós tippek a Szombathelyre utazóknak

Ha nyár, akkor nyaralás, ha nyaralás, akkor fagyi. Ezzel talán mindenki egyetért. Nincs olyan nyaralás, ahol legalább egy fagyit ne nyalnánk el. Bármennyire is rövid legyen a vakáció. És ha már nyaralunk, csak nem érjük be átlagos hűsítővel… Az élmény legalábbis akkor lesz teljes, ha egy kicsit extrább finomságot kóstolunk, mint otthon. Mi ezt valljuk. 

Ezért gondoltuk úgy, hogy mutatunk pár olyan szombathelyi fagyizót, ahol talán egy-két plusz élményt is gyűjthetsz. Ilyen mondjuk a Katica fagyizó, amit a Bolyai János utca 5-ben találsz. Itt egyrészt az adagok mennyisége az, ami eltér a többi fagyizó kínálatától, illetve az, hogy itt cukormentes fagyi is kérhető.

A másik tippünk a Mészáros Cukrászda, ahol kézműves főzött fagylaltot kóstolhatsz. Itt csak természetes alapanyagokat használnak a fagyik elkészítéséhez, illetve a gyümölcsös változatokhoz a friss gyümölcsöt a legtökéletesebb érési fázisban saját maguk pasztörizálják. A fagyik hagyományos főzési eljárással készülnek és mindenféle adalékanyagoktól menteseket. A Mészáros Cukrászdát Szombathelyen a Rákóczi Ferenc utca 70-ben találjátok. 

38458546_884793208397061_8204736971134730240_o

A Mango fagyizót pedig a Gagarin út 4-ben. Ezt a helyet azért ajánljuk, mert itt nem csak különleges ízű és kinézetű fagyit kóstolhatsz, hanem extra tölcsérbe is kérheted a hűsítő édességet. Egészen konkrétan kürtős kalácsba – például. Ez a fagyizó egyébként szintén egy manufaktura. Ami valószínűleg nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kóstolhatunk sós karamellás és fekete színű fagyit is (képen).

Neked melyik a szimpatikus? Ha magad is felderítenéd a kínálatot, amikor Szombathelyen jársz, bérelj bringát vagy kölcsönözz eMonsteRoller-t a Gardában! Tedd így még extrábbá a fagyizós programot!

Ha pedig a fent felsorolt három fagyizón kívül más helyekre is kíváncsi lennél, klikk erre a bejegyzésünkre! Itt térképen mutatunk még pár szombathelyi fagyizót.