Utazzunk, ne utazzunk a koronavírus-járvány idején?

Nehéz erre a kérdésre választ adni. Egy azonban biztos: a kisebb szálláshelyeken nem vagyunk nagyobb veszélynek kitéve, mintha otthon maradnánk. A kockázatot inkább az jelenti, ha a kikapcsolódás alatt olyan helyekre is ellátogatunk, ahol sokan megfordulnak. Vagyis az utazásról nem kell lemondani, csak egy kicsit másképpen kell szervezni a programokat.

Jobban tesszük például, ha inkább a természetközeli aktivitásokat választjuk. Szombathely, a Garda Hotel esetében mondjuk egy parkerdei túra vagy egy e-rolleres kirándulás remek időtöltés lehet. De ősz lévén talán egy gombázós élménygyűjtés se rossz opció.

stylish-traveller-with-hat-taking-pictures-holiday

A Garda Hotel mellett vezető út egyébként egyenesen a szombathelyi parkerdőbe visz. Ahol aztán számos ösvényen indulhatunk el. Akár egészen a dozmati Krisztina-kilátóhoz. Ahonnan belátni a Kőszegi hegy szinte teljes magyarországi oldalát. Persze a Garda Hotel remek bázis lehet egy kőszegi túrához is. Vagy ha klasszik őszi programot választanál, mondjuk egy Vas hegyi, szőlőültetvények között vezető kerékpártúrát, azt is megteheted.

Ha ilyen programokat szervezel, gyakorlatilag nem is érintkezel másokkal…

Ami pedig a szálláshely biztonságát illeti… Ahogy arról korábban már írtunk: folyamatos a fertőtlenítő takarítás, maszkot hordunk, illetve a vendégeket is erre kérjük. Ahogy a belépéskor történő kézfertőtlenítésre is.

További részletek itt.

De talán az is mellettünk szóló érv, hogy kis szálloda vagyunk. Így nem jellemző, hogy embertömegek érkeznének hozzánk. Akár még az is előfordulhat, hogy a személyzeten kívül nem is találkozol mással a lazítás alatt.

Végül: ha nem mondasz le a pihenésről, azzal velünk is jót teszel. Mivel a járvány újbóli terjedése miatt sokan bizonytalanok és emiatt nem is indulnak útnak. Ez pedig rendkívüli módon nehezíti a szállodák működését. Szóval mi arra buzdítunk: ha egészséges vagy, és pihenést is terveztél az őszre, tedd meg! Csak legyél körültekintő, figyelj másokra és a tömeghelyek helyett fedezd fel inkább az “eldugott attrakciókat”.

Várunk a Gardában! Foglalj szállást Szombathelyen ősszel is!