Esős időben is lehet élmény az utazás

Még, hogy esős, borongós időben nem érdemes elutazni… Igaz, lehet, hogy újratervezésre van szükség a programokat illetően, de az esőtől semmiképpen sem kell megijedni. Nézd csak meg az északi országokban élőket! Ott azt tartják, hogy ha ideális az öltözéked, már nagy gond nem lehet. Mi is ezt gondoljuk: ha esik, pakolj be egy esőkabátot, aztán szervezd át egy kicsit a programot!

Mondjuk a városnézés helyett menj el gombászni! A Szombathelyre érkezőknek mi például ezt előszeretettel ajánljuk. Vas megyében ugyanis rengeteg remek lelőhely található. Tavaly írtunk is erről itt a blogunkban.

pexels-photo-2569819

De nem csak a gumicsizmás természetjárás lehet alternatív időtöltés. Szervezhetsz mondjuk egy határközeli fürdőjáró túrát is. Ha több napra jössz, autózz el a Szombathelyhez közeli osztrák fürdők valamelyikébe (mondjuk a Sonnetherm-be) vagy fedezz fel népszerű Vas megyei helyeket! Például Bükfürdőt vagy Sárvárt, esetleg a celldömölki Vulkánfürdőt.

Aztán ott van a gasztro vonal is. Esőben is éppúgy lehet ételeket kóstolni, mint jó időben. Szóval, ha kicsit borúsabb az idő, áldozz kicsit több időt a jó helyi éttermek felkutatására. Vagy, ha már úgysem tudsz a szabadban lenni, vállald be, hogy elautózol távolabb lévő helyekre is. Deríts fel például kőszegi éttermeket, vagy menj el mondjuk az őrségi Pajtába! Talán tudjátok, hogy ez az a Vas megyei étterem, amit már a Dining Guide is a vidéki éttermek egyik legjobbjaként tart számon. Higyjétek el, itt még esős időben is szuper dolog enni egy jót.

Végül: ha már megvolt a természetjárás, wellness-szeltél egy jót és környékbeli éttermekben is jártál, jöhetnek a szállodai élmények. Aludj sokáig, reggelizz későn! Kérj egy masszázst, vagy rendelj egy italt, és a kényelmes foteljeinkben üldögélve olvasgass egy jó könyvet!

Szóval, ha szép az idő, ha borongós, utazni, új helyen eltölteni pár napot mindenképpen remek dolog. Csak a programokkal kell egy kicsit rugalmasabbnak, kreatívabbaknak lennünk. :)