Aktív kikapcsolódáshoz, esti romantikus sétához, családi mókázáshoz – Irány a szombathelyi sportliget!

Ha Szombathelyen jársz és a Garda Hotelben szállsz meg, nagy valószínűséggel a csónakázó tó környékén is teszel egy sétát. Ez a legtöbbeknél nem kérdés. Ahogy most már az sem, hogy a tótól csak pár méterre található sportligetbe is elkirándulnak.

Azoknál legalábbis fix program, akik gyerekkel érkeznek. A nemrég megújult liget ugyanis nem csak hangulatos sétaútvonal, hanem található itt néhány, a gyerkőcöknek való kültéri aktivitásra ösztönző attrakció is. Úgy, mint amászófal vagy a rendkívül korszerű kosár- és focipályák, a teniszpályák, a kocogókör, a szabadtéri fitneszpark vagy az egészen egyedülálló görkorcsolyapálya. De létesült a területen piknikezőhely, lengőteke és petanque pálya is.

maszofal2

Mászófal a Sportligetben

A Kalandvárosról nem is beszélve, ahová a szállodánk vendégeinek még kedvezményes belépőjegy is jár (erről a recepción érdeklődj majd).

Hogyan közelíthető meg a legegyszerűbben a sportliget a Garda Hoteltől indulva?

Autóba semmiképpen ne üljetek. A szállodától egyenesen a csónakázó tó felé vegyétek az irányt. A parton a tófürdő irányában haladva egészen a Tóvendéglő parkolójáig sétáljatok. Innen már látni fogjátok az Aranypatak melletti modern sétányt és azt a patakon átívelő hidat, ami egyenesen a ligetbe vezet.

Nagyon közel van tehát hozzánk a sportliget. Úgyhogy akár sportolnátok, akár csak egy esti sétát tennétek, kár autóba ülni… Maximum kerékpárra. Közben még egy fagyizót is útba ejthettek a csónakázó tó partján, így biztosan nem érzitek majd távolinak a város ezen pontját.

Relaxáláshoz, sportoláshoz, kikapcsolódáshoz kötelező szombathelyi program a sportliget meglátogatása.

Ha nálunk foglalsz szállást, ide mindenképpen látogass el!