Szombathelyhez közeli városok, ahol extra élményeket gyűjthetsz

Szombathely környéki kisvárosok, ahova érdemes lehet “átugrani”, amikor a Garda Hotelben szállsz meg.

Azok, akik a szombathelyi feltöltődést egy kis gyógyfürdőzéssel tennék még nagyobb élménnyé, két, Szombathelyhez közeli Vas vármegyei kisvárost is célba vehetnek. Az egyik Sárvár, a másik Bükfürdő. Mindkét település nemzetközi hírű fürdőváros és mindkettő nagyjából 20-30 kilométerre található Szombathelytől.

Bükfürdő - Szállás Szombathely

Ahogy Kőszeg is. A település rendkívül hangulatos városka. Aki egy kis romantikára, hangulatos kávézgatásra, fagyizásra vágyna, látogasson el a Kőszegi-hegység lábánál lévő, régies épületekkel tarkított, apró utcácskákkal átszőtt városba.

De ne feledjük a határ túloldalán lévő, Szombathelytől 40 kilométerre fekvő Oberwart nevű városkát se. A település Burgenland tartomány második legnagyobb városa. Ahonnan mindössze 6 perc autóútra található Bad Tatzmannsdrof fürdője. Ott bizony igencsak exkluzív spa élményekben lehet részünk. De Oberwartba a shoppingolást tervezőknek is érdemes lehet átruccanni. Az EO, azaz az Einkaufszentrum Oberwart bevásárlóközpontban rengeteg ismert márka terméke megtalálható.

És még egy tipp. Igaz, nem város, de kötelező látnivaló. Amennyiben Szombathelyre jössz, az Árpád-korban épült, ma is álló jáki templomot mindenképpen érdemes megtekinteni. Ide még akár kerékpárral is eljuthatsz tőlünk. Ják település 12 kilométerre található Szombathelytől. Ja, és még egy: ha jellegzetes vasi bort kóstolnál, irány Vaskeresztes. A határmenti falu Vas hegyi pincéiben kiváló vörösborok készülnek.

Nem feltétlenül kell tehát, hogy a szombathelyi utazás kizárólag szombathelyi élményekre korlátozódjon. Programok és látnivalók a közeli városokban is elérhetők. Fürdőzős lehetőségekből különösen sok van a környéken, de történelmi és természetközeli látnivalókban is bővelkedik a vidék.

Úgyhogy ha a Garda Hotelbe érkezel és felfedező típus vagy, számolj a fent említett közeli programlehetőségekkel is. Szerintünk fürdőruhát mindenképpen készítsd be a csomagba.

Szombathelyi szállást itt tudsz foglalni, kérdés esetén pedig bátran érdeklődj a recepciónkon.

 

Fotó: bukfurdo.hu