Színházi és komolyzenei előadások Szombathelyen

Színházba menni, komolyzenei előadást meghallgatni bármikor nagy élmény. Miért ne élnénk át mindezt akkor is, ha mondjuk elutazunk valahova…? Szombathelyen megteheted. A városban színházi és komolyzenei társulat is működik.

Ráadásul a város teátruma, a Weöres Sándor Színház idén 15 éves. A szombathelyi színházban zenés darabok, klasszikus és modern előadások, vígjátékok és vendég bemutatók is megtekinthetők. Ha szeretnél többet megtudni az éppen aktuális előadásokról, érdemes felkeresni a wssz.hu oldalt. Itt mindamellett, hogy részletes információkat olvashatsz az egyes darabokról, jegyet is tudsz vásárolni.

5969-meszaros-zsolt

Ha pedig szimfonikus előadást néznél és hallgatnál, kattints az sso.hu-ra. Ez a webcím visz a Savaria Szimfonikus Zenekar weboldalára. Itt ugyancsak informálódhatsz az aktuális előadásokról, hangversenyekről. Illetve tájékozódhatsz a társulat székhelyéül szolgáló egykori zsinagóga épületéről, a mára már hangverseny helyszínként működő Bartók Teremről is.

374775002_780488387414557_572099624607155211_n

És ha már a színházi jubileumot megemlítettük, ki kell azt is emelnünk, hogy a szombathelyi szimfonikusok 2024-es évada az ötvenedik a sorban. Szóval igencsak nagy múltú zenekar működik a városban. Így hát ha teheted, a szombathelyi tartózkodásod idejére iktass be egy komolyzenei programot is. Ha más miatt nem, az fél évszázados évforduló okán.

Természetesen az előadásokra a szimfonikusok weboldalán is lehetőség van jegyet vásárolni.

Szóval ha kedvet kaptál egy kis szombathelyi kulturális élményhez, térképezd fel a Weöres Sándor Színház és a Savarai Szimfonikus Zenekar aktuális előadásait. Ha pedig szállást foglalnál Szombathelyen, válaszd a Garda Hotelt. Ide kattintva azonnal kérhetsz ajánlatot.

 

Fotó: Weöres Sándor Színház / Savaria Szimfonikus Zenekar