Egyre többen vészelik át hétköznapokat pár napos utazással – Gyere a Gardába!

Idén 40 százalékkal többen indulnak útnak az ősszel, mint egy évvel ezelőtt. Te is tervezed?

Aminek az egyik oka talán, hogy a nyári főszezon után ilyenkor közel 20 százalékkal visszaesnek az árak. Vagyis az ősz elején garantáltan jóval kedvezőbb áron tudunk szállást foglalni. Ráadásul tömeg sincs. Ami szintén egy fontos érv, ha a pihenés az utazás célja. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor az időjárás is kellemesebb. Legalábbis az aktív kikapcsolódáshoz egyértelműen ideálisabb egy napsütéses őszi délután, mint a nyári kánikula. 

Persze ez nem mindenkinek számít, hiszen rengetegen vannak azok, akik még a nyaralás alatt is dolgoznak.

A Szállás.hu felmérése szerint a munkavállaló 60 százaléka a nyaralás alatt is dolgozik valamilyen formában. Szóval a többségnél aligha lehet beszélni teljes kikapcsolódásról. Amin persze az sem segít, hogy a dolgozók háromnegyedét a saját főnöke sem hagyja nyugodtan pihenni, azaz nekik még ekkor is telefonon elérhetőnek kell lenni ezeknek.

Megoldás a hosszú hétvége?

Emiatt vagy sem, de a friss felmérés szerint a munkavállalók több mint fele csupán maximum két napot szán a szabadságkeretből egy-egy utazásra. Általában a hétfői vagy a pénteki napot veszik ki, így hosszabbítva meg a hétvégét egy-két nappal. Így a munkával sem maradnak le, és a felettes munkavégzéssel összefüggő telefonjaira is jóval kisebb az esély. 

pexels-photo-2478441

A válaszadók többsége egyébként tisztában van azzal, hogy évente több alkalommal is szükség lenne 3-4 napos kikapcsolódásra. A gyakorlat mégis azt mutatja, hogy a dolgozók 60 százaléka évente egy, maximum két alkalommal utazik. Sajnos – ezt már mi tesszük hozzá. De talán ez hamarosan változik. Sőt, valami már talán el is indul. Ahogy a bevezetőben is említettük: idén már 40 százalékkal többen indulnak útnak az ősszel, mint egy évvel ezelőtt. 

Tegyél te is így!

Még ha csak rövid időre is, de utazzunk! Nem kell messze menni, a lényeg az, hogy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból… Ha kedvet kaptál, szerintünk Szombathely jó választás. Gyere a Gardába és fedezd fel környéket tőlünk indulva! Tippeket találsz a blogunkban, íme, egy-két kapcsolódó bejegyzés.