Ha esne az eső a nyaralás alatt – “B” terv a szombathelyi kikapcsolódásra

Van úgy sajnos, hogy az előre lefoglalt nyaralás alatt nem egészen úgy alakul az időjárás, ahogyan mi azt elterveztük. Bárkivel előfordulhat, hogy a verőfényes napsütés helyett esős időt “kap” az égiektől. Ez benne van a pakliban. Viszont mindez nem az jelenti, hogy innentől már nem lehet élmény a nyaralás. Egy kis kreativitással talán még jobbá is tehető a program, mint ahogy azt terveztük.

Milyen kikapcsolódási lehetőségek várnak Szombathelyen esős időben?

A vizes élményekről például nem kell feltétlenül lemondani. Igaz, a Garda Hotelnek nincs saját wellness részlege, viszont a szállodánkkal szemben található egy uszoda, ahol fedett pezsgőfürdő, többféle medence és még szauna is várja a vendégeket.

Aztán ott van a közeli parkerdő is. Ha van nálad gumicsizma, egy gombásztúrárat simán tervezhettek ide. Esős időben egyébként sok helyi jár a parkerdőbe. Ha esik a vakáció alatt és épp gombaszezon van, neked is el kell ide látogatni. Persze a gombát az elfogyasztás előtt mindenképpen mutasd meg szakértőnek. Erre a szombathelyi piacon természetesen van lehetőséged.

Milyen programokat szervezhetünk még?

Elmehetünk mondjuk szabadulószobás játékra. Szombathelyen két ilyen szolgáltatót is találni. A Tömlöc-öt és a Zártajtó-t is szívesen ajánljuk.

Aztán ott vannak a szombathelyi múzeumok is. Ha nyitott vagy egy kis történelmi időutazásra, irány a Smidt Múzeum, az Iseum vagy a Savari Múzeum!

Mother with daughter walking in park in the rain wearing rubber boots

De ha a kicsikkel érkeztek Szombathelyre, a város egyetlen játszóházába is benézhettek. A Happy Land-ben biztosan rengeteg élményt gyűjtenek majd a kicsik. A játszóházat a Varasd utcában találjátok.

Végül ne feledjük a gasztroélményeket. Legyen szó sütizésről, kiadós ebédről vagy csak egy borozgatásról, Szombathelyen van bőven alternatíva. Cukrászdás élményhez mindenképpen a Mészáros cukrászdát ajánljuk, kiadós ebédhez a hozzánk közeli Deck Bisztrót, míg egy borkóstolós programhoz a belvárosi Cuvée-t.

Szóval attól még, hogy esős az idő, az élményekről nem kell lemondani. Csupán valamivel kreatívabban kell hozzáállni a programszervezéshez. Gyere el hozzánk, foglalj szobát a Gardában! Ha pedig esős lenne az időjárás, informálódj a program lehetőségekről a recepciónkon.